Persoonlijk

Hoe gaat met mij & de blog?

Zo, daar ben ik dan eindelijk weer! Het is een tijdje heel stil geweest hier op de blog. Misschien dacht je daardoor wel dat ik met de blog zou gaan stoppen, maar.. dat is niet mijn bedoeling! Sterker nog, nu de vakantie bijna voorbij is, zit mijn hoofd weer vol met frisse ideeën waar ik over wil gaan schrijven. Door ziekte en vakantie heb ik de laatste maand niets online kunnen zetten. Maar ook daarvoor was het al even stil..

Ontzwangeren

Het begon met een artikel over ontzwangeren. Dit wilde ik online zetten toen Matthias 9 maanden was. Het artikel heette: 9 maanden op, 9 maanden af. In dit artikel schreef ik hoe het proces van ontzwangeren bij mij verlopen is. Maar al schrijvende werd het best een confronterend en vooral ook heel persoonlijk verhaal. Ik heb er wel tien keer aan lopen schaven en had jullie op Instagram zelfs al beloofd dat het artikel online zou komen; maar dit heb ik uiteindelijk toch niet gedaan. Het kwam denk ik te dicht bij..

Nu is dat ontzwangeren bij mij heus geen 1 groot drama geweest. Maar ik heb wel een aantal maanden niet lekker in mijn vel gezeten. Blijkbaar kan ik niet zo goed dealen met hormonen. Ze maakten mij moe en prikkelbaar. Het heeft ook heel lang geduurd voordat ik weer een normale cyclus kreeg. Ook dat zorgde voor onzekerheid en voor die verstoorde hormoonbalans (nu praat ik even de huisarts na). Want inderdaad, ik ben er zelfs nog voor bij de huisarts geweest en heb toen bloed laten prikken voor mijn schildklier. Gelukkig (!) was de uitslag daarvan goed en werd mijn vermoeidheid niet veroorzaakt door een slecht werkende schildklier. Maar het nadeel was, dat ik ook geen kant en klare oplossing kreeg van de huisarts. Het onzwangeren had bij mij gewoon echt tijd nodig!

Daarom lukte het mij ook niet om na 9 maanden een artikel over ontzwangeren online te zetten. Het voelde niet goed om daarover te praten in de verleden tijd, terwijl ik er voor mijn gevoel nog steeds niet echt klaar mee was. En daarom typ ik dit verhaal nu in één adem weg, want ik heb eindelijk weer het gevoel dat ik helemaal mijzelf ben! Dat mijn lichaam weer helemaal hersteld is en dat ik weer lekker in mijn vel zit. Dat het proces van ontzwangeren nu echt is afgerond.

Vakantie

Ongetwijfeld heeft de vakantie hier ook bij geholpen. Inmiddels is Arjan al 3.5 week thuis en dat heeft mij erg goed gedaan. Samen doe je toch andere dingen: zo is Arjan bezig om de tuin opnieuw aan te leggen maar loop ik ook geregeld mee te sjouwen. Het huishouden staat daardoor op een laag pitje en dat is wel even goed: straks, als ik de meeste dagen weer alleen ben, kan ik daar nog weer genoeg energie in steken! Ook hebben we als gezinnetje een heerlijke week in Oostenrijk doorgebracht. Veel wandelen en frisse berglucht: dat doet een mens goed!

Alvast een plaatje van onze heerlijke vakantie in Oostenrijk!

Nieuwe baan

Waar ik ook erg mee getobd heb de afgelopen maanden, is mijn eigen rusteloosheid. Omdat ik na mijn verlof niet terug kon keren naar mijn oude werkplek, besloot ik een poosje thuisblijf mama te zijn. Enerzijds echt heerlijk, vooral de eerste tijd heb ik dit ook echt nodig gehad om te wennen aan Matthias en aan het moederschap. Maar inmiddels ben ik daar wel aan gewend. Heeft Matthias (meestal) een relaxed ritme, en draait alles in ons huishouden wel. Ik had een bepaalde mate van onrust bij me: wat zal de toekomst voor mij in petto hebben? Blijf ik echt voorlopig thuis? Dat gaf mij toch geen vrede. Ik was jaloers op vrouwen die wel werkten en jaloers op vrouwen die vol overtuiging tegen mij zeiden dat thuisblijven bij je kindje(s) écht de beste keuze is. Ik kon het namelijk allebei niet zeggen!

Maar ook hierin ben ik wonderlijk gezegend en is er inmiddels een prachtige baan op mijn pad gekomen. Een baan, die bij mij en mijn kwaliteiten past. Een baan, die qua uren (1 werkdag) perfect bij ons gezin past. En ook het regelen van oppas ging ineens heel fijn: om de week papadag en de andere week bij mijn moeder! De onrust is verdwenen. Ik heb inmiddels al een paar dagen meegedraaid op mijn nieuwe werkplek en krijg hier heel veel energie en enthousiasme van! Thuis blijven bij je kind is echt fantastisch, en als ik er vijf rond heb huppelen zal ik mijn keuze zeker heroverwegen, maar 1 of 2 dagen ertussen uit om iets voor jezelf te doen, is toch ook echt wel goed. Voor mij in ieder geval wel!

Matthias

Tot slot, ook met Matthias hebben we een poosje lopen tobben. Wie mij volgt op Instagram is het vast niet ontgaan, want daar plaatste ik er wel eens kort iets over, maar ook hij is een paar keer achter elkaar ziek geweest. Huilde veel, at weinig en kwam heel moeilijk in slaap. Ook toen hij niet meer ziek was en de tandjes allang door waren, bleef het inslapen moeilijk. Avonden lang zijn we druk met hem geweest. Dit maakte mij ook onzeker; ik schoot al helemaal in de stress van het feit dat ik Matthias weer naar bed moest brengen. Inmiddels hebben wij dit probleem kunnen tackelen en de manier waarop, daar ga ik heel binnenkort een blog over schrijven!

Maar ook dit zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld in mijn achterhoofd, waarom het maar niet lukte om een nieuw artikel te schrijven. In alle eerlijkheid: mijn gevoel van moedergeluk was soms ver te zoeken. Vind ik moeilijk om met jullie te delen, maar dat is wel de realiteit: het moederschap gaat niet over rozen. Deze fase hebben wij doorstaan en nu gaat het goed, maar ik weet ook dat het niet realistisch is om te verwachten dat het nu altijd van een leien dakje zal gaan. En dat is prima! Want ik weet nu ook: dat gevoel van (moeder)geluk komt 100% weer terug. Ik hoef nu maar naar Matthias te kijken en ik stroom over van verliefdheid.

De blog

Met mij gaat het dus inmiddels weer helemaal prima. Ik ben mijn onrust kwijt en geniet weer van de kleine dingen. Dat merk ik ook aan het feit dat ik nu weer ruimte in mijn hoofd heb om nieuwe artikelen te schrijven. Ik heb weer ideeën genoeg en sta te popelen om ze allemaal op papier te zetten. De blog verdwijnt dus niet! Ik kan alleen niet beloven hoe vaak er een nieuw artikel online zal komen. Omdat ik volgende week dus weer begin met werken en ik daarbij ook een post HBO opleiding zal gaan volgen, kan het zijn dat ik niet wekelijks de tijd heb om een nieuw artikel online te zetten. Maar ik ga er wel weer mijn best voor doen! Bedankt voor het lezen en voor het feit dat je zelfs na 2 maanden radiostilte de weg nog hiernaar toe wist te vinden!

>>

Wil je niets missen? Volg mij dan op Instagram. Daar doe ik iets meer mijn best om aanwezig te zijn 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Comments

  1. Mooi artikel weer Leanne!

    1. Bedankt Amber 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.