Persoonlijk

Mijn “Moms-must-haves”

We hebben allemaal wel van die dingen waar we niet zonder kunnen. Sinds de geboorte van Matthias is mijn rijtje met dingen-waar-ik-niet-zonder-kan, aanzienlijk uitgebreid. Vandaag deel ik met jullie de dingen die ik écht niet kan missen: mijn “moms-must-haves”. Kijk en lees je weer mee?

Plastic slab

Gebruikte ik eerder altijd een stoffen slab bij het voeren van Matthias’ maaltijden, sinds ik deze plastic slabben zag hangen bij IKEA ben ik daar helemaal van af. Ik ben groot fan van de plastic slab! Het scheelt mij een bult was in de week (want één keer een hap fruit knoeien en de slab kan in de was) en mijn stoffen slabben blijven veel mooier (want die wortelvlekken krijg je er nauwelijks uitgewassen). De plastic slab kun je makkelijk en snel schoonmaken met een vaatdoek, een lotiondoekje of bij ernstig kliedergevaar: je kunt ze ook even uitspoelen onder de kraan. Plastic droogt namelijk super snel en zo heb je in no-time weer een frisse slab. Ik heb geen aandelen bij IKEA, maar het leuke aan deze winkel is dat je voor minder dan €2 maar liefst 2 plastic slabben aan je collectie kunt toevoegen. Heb ik je al kunnen overtuigen dat dit écht een mom-must-have is? Ik kan in ieder geval niet meer zonder!

Dé plastic IKEA slab.

Thermosfles

Mijn thermosfles weet niet wat hij meemaakt, want sinds de geboorte van Matthias staat hij ineens dagelijks op het aanrecht. Ter vergelijk: daarvoor kwam hij alleen van zolder voor een verjaardag of een dagje weg. Maar ik kan niet meer zonder! ’s Ochtends kook ik genoeg water voor de hele dag, wat ik vervolgens in de thermosfles giet. Omdat onze CV ketel helemaal op zolder hangt, duurt het heel lang voor onze kraan warm water heeft. Door de thermosfles te vullen en klaar te zetten, kan ik gelijk warm water pakken wanneer ik een fles wil maken. (Wees niet bang: ik meng het met koud water, anders zou mijn arme kind een uur moeten wachten tot de fles een keer drinkbaar is..) Ook als ik wegga, hoort de thermosfles standaard bij mijn uitrusting. Zo kan ik altijd en overal een fles klaarmaken. Ideaal!

Poedertoren

Nu ik dit woord zo op papier zie staan, begin ik te twijfelen of dit een officieel woord is. Maar ik denk dat alle mama’s wel weten wat ik hiermee bedoel: zo’n toren met drie bakjes, die je kunt vullen met de juiste hoeveelheid schepjes melkpoeder. Mega handig, vooral als je een kind hebt net zoals die van mij: die moord en brand schreeuwt als hij moet wachten op een fles. Warm water in de fles, hoppa een bakje erbij en klaar! Ook met weggaan ideaal. Ik schaam me om het te vertellen, maar ik wist dus eerst niet dat die zogenaamde poedertorens bestonden. Nam ik Tupperware bakjes met poeder en een maatschepje mee.. wat een gedoe! Voor moeders die hun kinderen de fles zijn gaan geven, is een poedertoren echt een must-have.

Lotiondoekjes

Dit is echt zo’n typisch product wat je eerst nooit in huis had, totdat je moeder werd en nu slingeren ze ineens door het hele huis.. Bij ons in ieder geval wel. Want ik wil ze overal bij de hand hebben: lotiondoekjes. Uiteraard voor het verschonen van mijn baby, maar ook om Matthias’ gezicht en handen schoon te maken na het eten. De kinderstoel maak ik er altijd mee schoon en je krijgt er zelfs een vlek snel mee uit je kleren. Ideaal, die doekjes. Vandaar dat er standaard een pakje in mijn tas zit, in de la onder de box ligt en uiteraard ook op de commode. Kan niet zonder!

Waszak

Ook zo’n product wat ik nog nooit had gebruikt vóór de komst van Matthias. En ook niet direct na zijn komst, trouwens. Had ik deze tip maar eerder gehoord, dan had ik dat zeker wel gedaan. Waar ik die waszak dan voor gebruik? Voor al zijn sokken! Echt, als je deze tip nog niet kent: ik heb hem ook van een andere moeder gekregen, dus bij deze! Zo ongeveer na elke wasbeurt kon ik babysokjes uit de machinerand peuteren. Tussen de haren en stof en zand… Sinds ik de babysokken allemaal in één waszak doe, ben ik nooit meer een sokje kwijtgeraakt. Als je nog geen waszakjes hebt en het je ook handig lijkt: je kunt ze kopen bij huishoudwinkels zoals Blokker en Hema. Voor mij een echte mom-must-have.

Talkpoeder

Onze Matthias heeft een heerlijk, mollig babylijfje. Inclusief onderkin en heel veel huidplooien. Zeker toen hij wat kleiner was (en een hardgrondige afkeer van afdrogen had), bleef er na het badderen per ongeluk wel eens wat vocht achter in deze plooien. Met name zijn nekje en de plooien bij zijn billetjes, waren (en zijn) heel gevoelig en werden snel rood. Totdat ik las dat talkpoeder na het badderen hier tegen helpt: het talkpoeder neemt namelijk het achtergebleven vocht op, zodat de huid minder snel gaat irriteren. Wát een handig spul! Sindsdien smeer ik na elke badsessie de gevoelige plooien in met talkpoeder. En echt waar: de huidirritaties zijn (zo goed als) over! Voor mij echt onmisbaar geworden dus!

Zwitsal talkpoeder.
(& andere onmisbare dingen)

Opvouwbare kinderwagentas

Dit is een must-have die écht voor mij als mama is. Matthias kan namelijk prima zonder en weet zelfs van het bestaan amper af, maar ik kan ‘m niet missen: mijn opvouwbare kinderwagentas. Voor een paar eurootjes gekocht bij de Kruidvat, van het merk Bambino. Super handig, want hij kan dus (de naam zegt het al..) met twee simpele klikjes aan de kinderwagen worden vastgemaakt. Met boodschappen doen neem ik ‘m altijd mee en zit daar standaard mijn portemonnee en mobiel in.

Hydrofiele doeken

Officieel heten ze ‘hydrofiele luiers’, maar dat woord vind ik maar gek. Als aanstaande moeder raakte ik hier zelfs van in de war, want op de uitzetlijst van de kraamzorg stond dat ik 15 hydrofiele luiers in huis moest hebben. Wat moet ik daarmee, ik ga gewoon Pampers gebruiken; dacht ik toen nog met mijn geen-verstand-van-baby’s hoofd… Inmiddels heb ik zelfs meer dan 15 hydrofiele doeken in de kast liggen, want die zijn echt voor álles handig. Om mee af te drogen, om over het aankleedkussen te leggen tegen lekgevaar, om in bed over het hoeslaken heen te leggen tegen spuuggevaar, in de box (van een ander) onder zijn hoofd en ga zo maar door. Ik heb ze (op advies van mijn moeder) in het wit gekocht. Niet omdat ik dat zo’n mooie kleur vind, maar wel omdat je ze dan goed heet kunt wassen. Hydrofiele doeken: eerst wist ik niet eens wat ik ermee aan moest, maar nu zijn ze onmisbaar!

Dat waren ze alweer: mijn mom-must-haves. Ik zou het rijtje zo nog verder aan kunnen vullen. Want wat heb je veel spullen nodig voor een baby en wat is het, allemaal op zijn eigen manier, soms onmisbaar. Denk maar aan (geparfumeerde) luierzakjes, bijtringen, tuitbekers etc. Ik ben heel benieuwd of jullie dit rijtje herkennen. Of er nieuwe tips tussen zaten of dat jij misschien nog een must-have hebt die hier niet bij staat?! Laat het mij dan weten via de reacties of via Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.