Persoonlijk

Moedergeluks-momentje!

Vandaag eens een keer een heel ander soort artikel, dan jullie tot nu toe van mij gewend zijn! Ik ga mij namelijk eens wagen aan een zelfbedachte variant op een fotodagboek: mijn moedergeluks-momentjes. Dat betekent dat dit artikel voor een groot deel zal bestaan uit foto’s. Voor mij persoonlijk is dat best een uitdaging, want ik ben veel sterker met woorden dan met beelden. Maar, het aloude spreekwoord luidt vast niet voor niets: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus kijk mee en geniet, van deze 10 moedergeluks-momentjes.. allen persoonlijk gemaakt door ondergetekende!

1. De was buiten drogen

Het gemiddelde weerbeeld van de afgelopen weken, is voor mij al één groot geluksmoment! Heerlijk, om weer zonder jas naar buiten te kunnen. Om in de zon je boekje te kunnen lezen en buiten te kunnen eten. Maar ook heerlijk, om de was buiten te kunnen drogen. Het grote voordeel daaraan, vind ik toch wel dat de was ’s ochtends in de machine zit en ’s avonds al weer schoon en opgevouwen in de kast ligt! Of dat je ’s avonds heerlijk slaapt in een schoon bed, dat je ’s ochtends pas hebt afgehaald. Het geeft mij een fijn gevoel, om de was buiten in het zonnetje te zien hangen. En een opgeruimd gevoel, want….

2. Lege wasmanden!

… doordat de was buiten sneller droogt, én omdat je het niet dagen kunt laten hangen; kan je flink doorwassen. En dat geeft dit (voor mij unieke) resultaat: beide wasmanden zijn gewoon leeg! Daar is deze moeke trots op hoor 🙂

3. Buiten eten!

Nog zo’n geluksmomentje wat alles te maken heeft met het mooie weer van de afgelopen dagen: het buiten kunnen eten. Dit weekend hadden wij voor het eerst dit jaar de barbecue weer aan, en daar genoot ik van! Afgelopen zomer hebben we (nou ja, manlief 85% en ik 15%) onze eigen veranda gebouwd en wat heerlijk, om daar nu onder te kunnen eten. Wij zijn echte buitenmensen, dus onder deze veranda zal nog veel vaker gegeten worden. Nu alleen nog op zoek naar een mooi loungeset en dan is de veranda echt helemaal klaar!

4. Een terrasje pakken

Buiten de deur eten, vinden wij altijd erg gezellig. Voordat we Matthias kregen, deden we dit dan ook graag. Tijdens een dagje weg of op vakantie.. heerlijk om je dan te laten bedienen! Na de geboorte van Matthias, hebben we dit eigenlijk nooit meer gedaan. Maar nu de dagen langer worden, het weer zomers is en de terrasjes vol stromen; beginnen wij er ook weer zin in te krijgen! Van het weekend hebben we het voor het eerst geprobeerd (geen chique restaurant hoor, maar een luxe snackbar) en het ging bijzonder goed! Matthias ligt op deze foto heerlijk zijn eigen flesje leeg te lurken in de maxicosi, terwijl wij genieten van ons maaltje. Het jochie gaf geen krimp, stal alleen de show van wat andere (oudere) dames en gedroeg zich buitengewoon goed. Voor herhaling vatbaar dus!

5. Lekker slapen in de wagen

Dat ik dol ben op (foto’s van) slapende baby’s. dat is jullie inmiddels wel duidelijk denk. Stapelverliefd word ik ervan! Maar dat is niet perse de reden dat deze foto een moedergeluks-momentje was. Echt gelukkig werd ik namelijk van het feit, dat Arjan en ik op Tweede Paasdag helemaal onze eigen gang konden gaan. Dat we heerlijk gewandeld hebben, bij de Rijn hebben gezeten op een kleedje en dat we gezellig een markt hebben bezocht. En dat onze Matthias het allemaal goed vond, heerlijk rondkeek vanuit zijn wagen en bij de eerste tekenen van moeheid ook gewoon lekker ging slapen in zijn wagen. Zodat wij onbezorgd en ongestoord op stap konden! Juist omdat we ook wel eens anders hebben meegemaakt, was dit voor mij echt een geluksmomentje!

6. Samen met mijn lievelingsjochie!

Deze foto is nog geen dag oud, maar is nu al één van mijn lievelingsfoto’s! Gemaakt door manlief, tijdens ons uitstapje waar ik hierboven al over schreef. Samen op een kleedje bij de Rijn. Zó kneuterig vind ik dat! En dat boevengezichtje van Matthias dan: je smelt toch?! Deze foto behoeft weinig uitleg, waarom dit een geluksmomentje was.. En waarom het zien van deze foto, mij spontaan nóg een geluksmomentje geeft!

7. Lekker leuten bij mijn vriendin

Deze foto is niet zo spannend: gewoon wat lekkere hapjes, klaargemaakt door een vriendin. Vond ik vroeger heel vanzelfsprekend (niet dat zij de hapjes klaarmaakt, maar om af te spreken met vriendinnen). Nu ik moeder ben, waardeer ik deze momentjes nog veel meer. Omdat het met een baby erbij, gewoon wat meer voeten in de aarde heeft. Hier was Matthias er trouwens gewoon bij, en behalve het feit dat ik onder het kletsen een uur lang de wagen heb gewiegd, ging dat super goed. Heerlijk, om ook nog een beetje aan je eigen sociale leven toe te komen!

8. Zelf hapjes maken

Hier moeten andere moeders misschien wel heel hard om lachen, want wáárom is hapjes maken een geluksmomentje? Nou, omdat de eerlijkheid mij gebiedt te zeggen, dat ik uit gemakzucht nog wel eens naar een potje grijp.. Maar als ik zelf zijn groente- of fruithap heb klaargemaakt, geeft dat een veel voldaner gevoel! Een beetje hetzelfde geluksgevoel wat ik krijg als ik naar mijn wasrek vol was kijk: dat heb ik toch maar weer mooi gefikst!

9. Matthias eet een boterham!

Net zoals ik uit gemakzucht nog wel eens gauw een potje pak in plaats van zelf een fruithapje maak, gaf ik Matthias eigenlijk ook nog geen brood. Een fles drinken is net zo snel, toch?! Maar een paar weken terug ben ik er toch maar mee begonnen, en ook dat leverde een moedergeluks-momentje op! Geweldig, om hem met zijn tandloze bekkie een hele boterham weg te zien smullen. En al heeft het iets meer voeten in de aarde, ook hierbij geldt: het voldane gevoel omdat je het toch maar weer hebt gedaan, is echt een fijn gevoel!

10. De Kruidvatfolder..

Dit is wel de meest spannende foto van dit hele artikel: een stukje van de folder van de Kruidvat. Waarom ik deze foto maakte? Omdat ik gedachteloos de folders doorbladerde en mijn oog ineens hierop viel. Alweer bijna moederdag.. En toen viel het kwartje: wauw, dit jaar vier ik voor het eerst moederdag! Niet voor mijn eigen (allerliefste) moeder, maar omdat ik zelf moeder ben! Zit je dan, in je eentje schik te hebben op de bank 🙂 Daarom vond ik dat deze foto niet mocht ontbreken in dit fotodagboek!

Tien foto’s.. van te voren dacht ik er nooit zoveel te kunnen verzamelen van de afgelopen paar weken, maar het is toch gelukt! Super leuk, om zo iets concreter te maken wat (moeder)geluk voor mij inhoudt. Zeggen deze beelden dan alles? Nee, absoluut niet! Ik kan zo nóg tien dingen opnoemen, die mij ook een moedergeluks-gevoel geven. Een schoongemaakt huis, een lach van Matthias, een baby die net in bad is geweest, een mooi boek en een wandeling in het bos… Ik daag je uit, om ook eens op deze manier naar je dagelijks leven te kijken. Wat zijn er dan veel kleine dingen, waar je blij van kunt worden! Tel je zegeningen…

Is mijn leven dan één en al moedergeluk? Nee hoor! Welkom terug op aarde. Mocht je dat gevoel gekregen hebben van dit artikel, dan help ik je bij deze gauw weer uit die droom. Er zijn momenten genoeg, waarop ik het even niet zo leuk vind om moeder te zijn. Dat ik mij niet lekker voel, maar Matthias toch mijn zorg en aandacht nodig heeft. Of dat Matthias gaat huilen en uit bed wil, precies als ik na ál mijn klusjes besluit dat ik wel even een boekje op de bank verdiend heb.. Of alles onderpoept, terwijl hij nét in bad is geweest en schone kleertjes aanheeft. Dan kan ik best even chagrijnig zijn! En dat moment, een paar weken terug, toen ik een kras reed op onze net nieuwe auto.. toen was mijn geluksgevoel ook ver te zoeken hoor!

Maar om als moeder eens even boven de dagelijkse sleur uit te kijken, of deze sleur juist even te waarderen, is het goed om stil te staan bij die kleine, maar fijne momenten! Hopelijk heb ik je met dit foto artikel geïnspireerd, om ook te kijken naar alle geluksmomentjes in jouw dagelijks leven. Want al is moeder zijn het mooiste wat er is, het kan je ook vermoeien. En (het grootste gedeelte van de week) thuisblijven bij je kinderen, is een zegen en een voorrecht.. maar kan je ook wel eens heimwee geven naar de buitenwereld. Naar alles wat je mist, omdat je soms niet verder dan je eigen achtertuin komt. Met dit artikel wil ik jullie laten zien, dat moedergeluk in de kleinste dingen zit. Bij deze daag ik je uit, om ook op te zoek te gaan naar jouw kleine geluksmomentjes. Ik hoorze graag van je!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.