Welkom op mijn persoonlijke blog over het moederschap. Mijn naam is Leanne Stigter. Deze naam draag ik overigens pas sinds 30 juni 2017, daarvoor ging ik door het leven als ‘1 van Arens’. Sinds die bewuste 30 juni mag ik mij ook de vrouw van Arjan noemen. Na ons trouwen zijn we blijven wonen in de stad waar we ook zijn opgegroeid, namelijk Veenendaal. Dat we hier niet zijn geboren, blijkt wel uit het feit dat wij Veenendaal een stad noemen: inboorlingen hebben het namelijk nog altijd over een dorp.. Hoe dan ook, we wonen hier met veel plezier in onze vertrouwde omgeving, met beide ouders op 10 minuten fietsafstand en alle winkels binnen handbereik.

Vrij snel (ruim een halfjaar na ons trouwen) raakte ik in verwachting en op 11 september 2018 hebben wij een prachtige zoon gekregen: Matthias. Na bijna 39 weken zwangerschap was ik blij dat hij er was, maar tegelijkertijd raakte ik ook in een soort ‘moedershock’ (geen idee of dat woord bestaat, maar vergelijk het met een cultuurshock, dan snap je denk ik wel wat ik bedoel). Ik heb mij er achteraf werkelijk over verbaasd: voor alles in Nederland moet je eerst naar school, ervaring opdoen in de praktijk, een diploma halen.. maar moeder kon je zomaar worden! Niemand die eerst een examen afneemt en vervolgens bepaald of je wel of niet zwanger mag worden. Niet dat ik daar voorstander van ben hoor, dat wil ik hier absoluut niet mee zeggen! Maar dit wil ik er wel mee zeggen: je weet niet wat het moederschap is, totdat je kindje geboren is. Er komt een kraamhulp die je leert wat de eerste levensbehoeften van je kindje zijn, zij verlaat je na een week weer en dan..? Zonder dat je ooit moeder geweest bent, moet je maar weten hoe je voor zo’n kindje moet zorgen, wat er met dat kindje is als hij/zij huilt, enz. enz. Ik weet dat er enorm veel mooie boeken zijn verschenen over het moederschap, sommigen heb ik ook (geprobeerd) te lezen voor dat onze zoon geboren werd, maar eerlijk is eerlijk: het zegt je allemaal pas wat als je echt moeder bent. Dan leer je ook pas dat wondertje kennen wat 9 maanden lang in je buik woonde, maar wat je nog nooit had gezien. Dat niet kan praten en waar geen gebruiksaanwijzing bij zit, dus dat je door observeren en door verzorging moet leren kennen. Toen ontstond ook het idee van een persoonlijke blog: ik wil ervaringen van andere moeders lezen, maar ook mijn eigen ervaringen kunnen delen. Niet omdat ik alles weet, maar omdat ik al doende wel tot inzichten kom die ik niet voor mij wil houden. Bijvoorbeeld hoe inbakeren ons weer nachtrust gaf! Eerst wilde ik zelfs een boek schrijven, maar er zijn al zoveel mooie boeken die over het moederschap gaan. Ik ga het eerst maar eens op mijn eigen stukje internet proberen op te schrijven. Je moet ook wat te dromen overhouden hé 😉

Met deze website wil ik absoluut niet de indruk wekken dat ik als moeder alles weet. Dat kan ook niet, zo lang ben ik nog geen moeder en zo veel fasen van de ontwikkeling van het kind heb ik nog niet meegemaakt. Deze website is niet voor niets een persoonlijke blog. Persoonlijk, dat betekent dat het puur over mij en mijn zoontje gaat. Over hoe ik het moederschap ervaar en wat mij helpt of heeft geholpen om hier vreugde en voldoening uit te halen. Met als enige doel om jou als lezer hiermee te amuseren, en hopelijk ook te inspireren: wat bij de 1 helpt, kan (!) bij een ander ook helpen. Daarbij wil ik graag één ding voorop stellen: ik geloof dat elk kind uniek geschapen is. Daar ben ik oprecht van overtuigt. Dat stukje uniciteit zit onder andere in het karakter, dat kun je vooral bij oudere kinderen mooi zien. Maar ook bij jonge baby’s moeten we niet vergeten dat elk kindje uniek is. Als moeders zijn we zo goed in vergelijken: met 6 weken moet je baby dit kunnen, met 4 maanden dat, enz. enz. Wat we daarbij niet in de gaten hebben, is dat we daarmee afbreuk doen aan de uniciteit van ons eigen kind én aan het kind van de ander. Als je je kind als uniek kind ziet, dan maakt het je niet uit dat je kindje misschien iets later is met lopen of praten. Ik weet het: dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vertel óók graag trots dat mijn zoontje met 4 maanden al goed van zijn buik naar zijn rug kon rollen, maar ben vervolgens teleurgesteld omdat een andere moeder verteld dat haar zoontje met 5 maanden ook al terug kon rollen op zijn buik.. Tijdens het lezen van deze blog wil ik je daarom vragen om alsjeblieft in je achterhoofd te houden dat ieder kind uniek is en op zijn/haar eigen tempo ontwikkelt. Niets op deze website is dan ook bedoeld als kritiek naar andere moeders of als rolmodel “hoe het zou moeten gaan”.

In de menubalk vind je vijf verschillenden categorieën. Ik wil hieronder kort toelichten welke artikelen je per categorie kunt verwachten.

  • Boekentips: ik ben dol op lezen en heb na de geboorte van Matthias ontdekt dat er ook veel mooie boeken verschenen zijn over het moederschap. In deze categorie zal ik over deze boeken recensies schrijven en jullie tips geven waarom deze boeken echt de moeite waard zijn om te lezen.
  • Hebbedingetjes: naast lezen ben ik ook dol op hebbedingetjes. Winkels als Zeeman en Action zijn mijn favoriet. Maar waar heb je als moeder nou echt wat aan? In deze categorie wil ik tips met jullie delen. Bijvoorbeeld dat er bij Kruidvat op dit moment leuke prentenboeken verkocht worden of dat de nieuwe kindercollectie van de Zeeman echt de moeite waard is om te bekijken. Hebbedingetjes met oog voor de portemonnee dus 😉
  • Op pad: in deze categorie zal ik uitstapjes delen die leuk zijn om te doen met een baby en/of oudere kinderen. Vol praktische tips, zodat je direct op pad kunt.
  • Persoonlijk: in deze categorie zullen veruit de meeste artikelen geplaatst worden. Veel van wat ik met jullie wil delen, is namelijk persoonlijk. Hoe ons dag- en nachtritme er nu bijvoorbeeld uitziet, waarom ik fan ben van inbakeren, welk speelgoed ik bij welke leeftijdsfase vind passen, hoe ik persoonlijke herinneringen voor Matthias maak enzovoorts. Maar ook hoe het leven van elke dag in huize Stigter eruit ziet. Hopelijk kan ik jullie hiermee amuseren én inspireren!

Gefeliciteerd als je tot hiertoe hebt doorgelezen en bedankt voor de moeite en je tijd. Ik hoop je vaker terug te ‘zien’ op deze website en wens je daarbij veel lees- en kijkplezier toe.

Liefs van Leanne,

P.S. Volg mij op Instagram, dat vind ik leuk! Volgverzoeken worden bijna altijd geaccepteerd.