Persoonlijk

Update: Matthias 7 maanden

Vandaag (11 april) is het gewoon alweer 7 maanden geleden dat onze Matthias geboren werd. Als mensen je van te voren zeggen dat de tijd met zo’n kleintje ontzettend snel gaat, denk je: “Ja, het zal best!” Maar toch verbazen we ons er elke keer weer over. Hoe hard hij groeit en hoe weinig baby-achtig hij eigenlijk nog is. Toen Matthias een half jaar oud was, schreef ik hier een update over alles wat hij in het eerste half jaar geleerd en ontwikkeld heeft. Het lijkt mij leuk om te kijken wat hij er in de afgelopen maand allemaal bij geleerd heeft. Want dat is alweer genoeg, om een blog mee te vullen!

Omrollen

Toen Matthias 6 maanden was, schreef ik dat hij al goed van zijn buik naar zijn rug kon rollen. Toen was ik heel benieuwd, wanneer hij ook van zijn rug naar zijn buik zou kunnen rollen. Nou, hier hoefde ik niet lang meer op te wachten! Want prompt, op de eerste zondag ná dat artikeltje, zagen Arjan en ik vanaf de bank hoe ons meneertje zich optrok aan de babygym… en zo op zijn buik rolde! Sindsdien heeft hij het omrollen aardig ontdekt. Daar moet ik dan wel eerlijk bij vertellen, dat hij vaak nog wel iets gebruikt om zich aan op te trekken. De babygym dus; maar ook zijn nichtje, de boxrand, de bedrand en noem maar op. Leuk, deze ontwikkeling! Ben ik nu weer heel benieuwd, of hij dan ook snel gaat tijgeren. Je kijkt zo’n eerste kindje echt groot hè?! Krijg ik later waarschijnlijk spijt van (aldus diezelfde mensen die zeiden dat de tijd écht heel hard gaat…)!

De fles vasthouden

Matthias zat al een tijd lang verwoed op de fles te slaan, als je hem die gaf. Zo van: ik wil hem zelf vasthouden, maar ik heb er nog geen grip op. Inmiddels heeft hij heel goed door hoe hij zelf de fles vast moet houden. Aan de ene kant super handig. Als ik geen tijd heb om even rustig met hem op de bank te gaan zitten, leg ik hem in de box en vind ik 10 minuten later ergens in diezelfde box een lege fles terug. Aan de andere kant, mis je ook weer dat gezellige contact momentje. Daarom ga ik vaak gewoon nog lekker met hem op schoot op de bank zitten. Houdt hij zelf de fles vast, maar heb ik hem ondertussen toch nog lekker bij me!

Kleine wijsneus.. dat multitasken heeft hij vast zijn moeder 🙂

Slaapt in een échte slaapzak

Dit is voor veel kindjes van zijn leeftijd niet echt bijzonder, denk ik. Maar voor ons is dit een hele overwinning! We hebben Matthias namelijk vanaf zijn geboorte ingebakerd, maar dat moet natuurlijk ook weer een keer afgebouwd worden. Dat afbouwen vond ik best spannend. Op internet lees je wel verhalen over kinderen die zonder het inbakeren nooit meer zo lekker sliepen als daarvoor. Gelukkig is deze overgang (toch nog vrij abrupt door het omrollen) bijna vlekkeloos gegaan. En slaapt ons mannetje nu dus in een echte slaapzak!

Op het consultatiebureau geweest

Zo rond de 6 maanden heb je weer een controle op het consultatiebureau. Daar zijn we dus 2 weken terug weer geweest. Je hoort nog best vaak van moeders, dat ze het consultatiebureau maar niks vinden.  Die mening deel ik niet. Het zijn lieve dames hier in Veenendaal, die je graag met raad en daad bijstaan. En we hoefden deze keer geen inenting te halen, dus dat maakt zo’n bezoekje ook gelijk wat relaxter! Het wegen en meten vind ik vooral erg leuk. Matthias doet het allemaal keurig ‘volgens de lijntjes’. Zijn gewicht was ruim 8.5 kg en hij was precies 70 cm lang. Zijn lijntje stijgt met nauwkeurige precisie, alsof het zijn wiskundige doel is om de grafiek zo evenwichtig mogelijk te houden! Wij zijn er in ieder geval erg dankbaar voor, dat hij zo goed mag groeien en ontwikkelen.

Dat waren ze alweer, de grootste ontwikkelingen die Matthias deze maand gemaakt heeft. Ik vind het voor mijzelf ook erg leuk, om dit allemaal op te schrijven. Ik denk dat ik deze maandelijkse updates maar uitprint en in zijn baby album plak. Dan heeft hij later ook een leuk overzicht van zijn eigen groei. Laat mij even weten (via Instagram of de reacties) of je het leuk vind, als ik hier een maandelijks terugkerend thema van maak. De komende maanden kan ik namelijk vast nog genoeg vertellen over alle groei- en ontwikkelingssprongen die Matthias bij gezondheid hoopt te maken. Ik hoor het wel! Bedankt weer voor het lezen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.